Út az egészség felé

Az ember számára az egyik legnehezebb feladat azt hiszem a berögzült dolgokon való változtatás. Mindegy, hogy ez egy rossz vagy káros szenvedély, legyen mondjuk a cigaretta, vagy valamilyen egészségtelen dolog, rossz szokás, ami mérgezi a mindennapokat, energiát vesz el, de nem tudjuk egyszerűen megszüntetni, nem tudjuk kivonni az életünkből. Legalábbis nagyon – nagyon sok erő, energia és kitartás kell hozzá, hogy egy ember ekkora mértékű változtatást oldjon meg az életére nézve. Arról már nem is beszélve, hogy egy család esetében és hatványozottan igaz.

A mi családunkban nem olyan régen kiderült, hogy szinte mindenki érzékeny több anyagra is, mint például a tej, a tojás, a szója, amiből pedig egészen sokat fogyasztottunk és történetesen minden csoki és édesség alapanyagait alkották, ezért hát teljesen át kellett alakítani az életünket. Ezt csak drasztikusan láttuk megoldhatónak, vagyis húztunk egy vonalat, és azt mondtuk, hogy holnaptól teljesen máshogyan étkezünké és máshogyan élünk. Persze hamar rá is jöttünk, hogy ez nálunk lehet hogy működik, de a gyerekeinknél nem fog, nekik sokkal jobban bevált a fokozatos áttérés. Sokkal kevésbé vették észre, hogy egy-egy dolgot elhagytunk az étkezésből és új dolgokat vontunk be helyette, mint amikor drasztikus változásokat szerettünk volna végig vinni az életünkön.

Éppen ezért az egyik ilyen taktika a cukros üdítők és egyéb édességekről való leszokásban az volt, hogy a gyümölcslevek világára kezdtük rászoktatni őket. A simigyümölcslé termékei ugyanis nem csak finomak, de hihetetlen egészségesek is, hiszen nincsen bennük hozzáadott cukor és tartósítószer sem. A gyerekek imádják, főleg a fekete berkenyelé a kedvencük, ami azért is örömhír, mert talán az egyik legjobb gyümölcs ez az immunrendszer karbantartásához és erősítéséhez. Nekünk rengeteget segítettek ezek a termékek hogy egy új, egészséges életet tudjunk élni.