A szőrtelenítési módok: pro és kontra érvek

A nem kívánt testszőrzettől nem annyira nehéz megszabadulni, mégis sokaknál gondot okoz a szőrtelenítés módja. A probléma igen összetett: mennyi időnk, pénzünk, türelmünk van hozzá, milyen magas a fájdalomküszöbünk és leginkább: milyen típusú testszőrzettől szeretnénk megszabadulni. Általában kamaszkorban mindenki a borotva után nyúl, majd jönnek az egyéb próbálkozások, mint például a borzasztóan egészségtelen szőrtelenítőkrém, amivel rengeteg vegyszert kenünk magunkra vagy például a fájdalmas sebeket okozó hideg gyanta szalagok.

Az epilátor sokaknak már túl fájdalmas és sajnos elég időigényes, főleg, ha erős, sűrű szőrzetről van szó, sokan mégis ezzel a módszerrel, vagy vegyesen, borotva használatával – de inkább csak a borotvával – barátkoznak meg leginkább. Ez utóbbi nagyon rövid ideig biztosítja a szőrmentességet, bár tény, hogy a legrövidebb idő alatt, otthon végezhető el a borotválkozás.

Ezután következnek a bátrak, akik elmennek egy kozmetikába és gyakorlott szakemberre bízva magukat a gyantázáshoz folyamodnak. Ebben az esetben is van némi fájdalom, ami erősen emberfüggő tényező, de mégis a leggyorsabban, vágások nélkül, a legkevesebb szőrbenövéssel jár a szőrtelenítés – nem véletlenül – legősibb módja.

Végül a legfontosabb szempontot szemügyre véve így marad leghosszabb ideig sima és szőrtelen a bőrfelület, az erősebb szőrzetűek pedig kitartó gyantáztatással ritkábbá, gyengébbé tehetik szőrzetüket.

Hiába figyel ott a drogériák polcán a borotva, divatja remélhetőleg lassan lejár, főleg, hogy a hulladéktermelés jelentős részét képezi az eldobható, olcsó, és ezáltal sokszor preferált változata. Ha a hulladék csökkentés ráadásul a szívügyed, kérd a cukorgyantás verziót, ami a legtöbb kozmetikában már elérhető szolgáltatás.