Az új szíjam

Nem annyira régen elkezdtem egy teljesen új sportágat, a spartan race versenysorozat állomásainak meghódítását. A spartan race egy olyan versenysorozat, ahol minden befutó egy érmet kap, és különböző távokon és nehézségi szinteken mérettetheti magát meg az ember. Alapvetően a futásra épít, de mindeközben akadálypályás feladatsorokat kell a versenyzőknek végrehajtaniuk, melyeken való hibázásokért bizony kőkemény büntetők járnak. Egy-egy hiba esetén, például, ha valaki nem tud felmászni a vizes, saras árokból a kötél végéig, és nem tudja megkongatni a harangot, akkor harminc darab ötütemű fekvőtámasz hangos leszámolása után folytathatja csak a versenyt. A terepet illetően jellemző a vizes árok, azon való sima átkelés vagy víz alatti átbújás, esetleg szöges drót alatt, sárban kúszás, barlangi áthaladás, hegymenet, homokzsákcipelés és folytathatnám még a sort tovább és tovább. A legkisebb verseny körülbelül hét kilométer hosszúságú szokott lenni, a legnagyobb jelenleg ötven kilométer között van, persze ezek között vannak még állomások, ahol fokozatosan mindenki egyre magasabbra teheti a mércét és mérettetheti meg magát. Létezik már elit verseny is, ahol szigorúbb szabályrendszerben, helyezésekért folyik a verseny.

Engem magával ragadott ezeknek a versenyeknek a hangulata, és bár sosem szerettem csak simán futni, mindig is szerettem azokat a játékokat, ahol játék közben lehetett sokat futni, így ez a fajta sport is nagyon tetszésemre lett, viszont mindenképp szükség volt a futóteljesítményem javítására, így vettem egy apple sportórát. Nagyon meg is szerettem. Nem csak a sport teljesítményem növelésében, de a mindennapi életben is nagyon sokat segít. Folyamatosan hordom.

Rájöttem azonban, körülbelül az első vizesárok után, hogy nem biztos, hogy fehér szíjjal kellett volna választanom, vagy inkább egy másik apple watch szíj nem ártott volna a versenyekhez, mert bár nagyon strapabíró a szíj, azért ez a verseny a hófehér anyagot teljesen megedzi egy húsz kilométeres verseny végére. Az órám tehát nagyon sokat segít, mind az élet, mind a sport területén, és most már mindkettőben használni is tudom más-más szíjakkal.