Hajápolás strandolás után

Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár…” – szól a híres Pancsoló kislány című sláger kezdősora. A strandolás rengeteg pozitív élményt tartogat magában: hűsítő felfrissülést a kánikulában, ismerkedési lehetőséget, egy kis testmozgást, ha az úszáshoz is van kedvünk, barnulást és rengeteg játékot. A kislány nem említi meg a dalban, hogy miután csobbant egy jót a strandon, a haja egészen kiszáradt és kezelhetetlenné vált, sőt még ki is kéri magának, hogy strandolás után meg kell ráadásul újra fürdenie.

Pedig a hajmosás és a megfelelő hajápolás sosem árt egy kiadós, hajkorona áztatós strandolás után. Ha klóros uszodavízben, elkerített medencében fürdőzünk, akkor a haj teljesen kiszárad a vegyszertől, ha pedig éppen a Velencei tóban vagy a Balatonban úszkáltunk és vizibicikliztünk, akkor az iszapos, hínáros víztől teljesen összeragadt haj sem éppen hálás a fennálló helyzetért.

Tehát mihamarabb hajat kell mosni, méghozzá ápoló samponnal és balzsammal, hogy a haj kapjon egy kis sos táplálást. Érdemes emellett külön pakolást is feltenni a nyár folyamán többször is, főleg ha sok időt töltünk vízparton, hogy a hajkorona hosszabb egy kicsit több tápanyagot szívjon magába, mint egy öt perces balzsamozás alkalmával. Sőt, manapság már eleve napozáshoz, strandoláshoz külön a haj védelmére kifejlesztett naptejet is lehet kapni, ami védelmet nyújt a tincseknek a napsütésben.