Néha a legkisebbnek tűnő terület az egyik legfontosabb

Én személy szerint mindig is szerettem csapatban dolgozni. Sőt, ha így jobban belegondolok, azt is szerettem, ha megmondták mit kell csinálnom. Ha irányítottak. Nem volt bennem sosem eziránt feszültség, nem degradált, hogy nem én vagyok a főnök. Több mint tíz évet töltöttem el így egy cégénél. Szerettem ott dolgozni. Jó volt a csapat, imádtunk bejárni dolgozni. Egyetlen pillanat elég azonban ahhoz, hogy szinte minden megváltozzon.

Egy rossz döntés hanyatlásnak tud indítani egészen hosszú évekig jól működött dolgokat. Ezt nagyon megtanultam akkor, mikor vezetőváltás történt a vállalatnál, ahol dolgoztam. Sorozatos rossz döntések, rossz ügyfélkommunikáció, nemtörődöm hozzáállás a minőség tekintetében, ilyen és ehhez hasonló dolgok voltak jellemzőek sajnos az utolsó két évben. Nagyon gondolkodóba estem. Én nem szeretnék úgy bánni az ügyfelekkel ahogyan ez a vezető hozzá állt a dolgokhoz. Egyetlen nehéz pillanatban el is döntöttem, hogy saját vállalatot indítok. Tudtam, hogy biztosan nehézségek sora vár rám, mert bár szakmai tapasztalatom megvan, és ügyfelek is biztosan lesznek, akik inkább velem jönnek majd, egy vállalat igazgatása sosem egyszerű dolog. Mégis belevágtam. Tudtam, hogy megfelelő külső partnerhálózattal és segítséggel menni fog nekem is, és újra azt a minőséget és hozzáállást tudom nyújtani a hozzám fordulóknak, amit eddig is nagyon szerettem volna.

Belevágtam tehát, és az élet minden segítséget meg is adott. Számomra az egyik legfontosabb terület azonban, a tűzvédelem, még parlagon hevert. A tevékenységből adódóan kiemelten fontos, hogy ez a rész teljesen szabályozott legyen a vállalkozás telephelyén, illetve az egyes munkavégzések területén egyaránt. Egészen egyszerűen nem találtam olyan szolgáltatót, aki precízen és pontosan, személyre szabottan és lelkiismeretesen megoldotta volna a feladatkört, elérhető áron. A hosszas keresgélés és kitartás azonban meghozta a gyümölcsét. Ma már elmondhatom, hogy teljesen nyugodt lehetek. Egy teljesen vállalatspecifikus szabályrendszerrel, tűzvédelmi rendszerrel és riadótervvel működik nem csak a munkavégzés, de a raktározás és az üzem összes területén található munkafolyamat és épület. El sem tudja képzelni az ember mennyire fontos ez ahhoz, hogy nyugodtan és teljes erőbedobással tudjon koncentrálni a vállalat működésére, az ügyfelek kiszolgálására, és a napi feladatok lebonyolításának zökkenőmentes megoldására.