A nagypapám leújabb szerzeménye

Amikor az ember találkozik élete párjával valamennyire természetes, hogy kompromisszumot köt, közös életet alakítanak ki, egy olyan helyen, ami minkét személynek megfelel, családalapítás után pedig már nem igazán az önmegvalósításon, hanem leginkább a gyereknevelésen és az anyagi forrás előállításán van a hangsúly. Így aztán a nagypapám sem vett vidéken földet és nem kezdte el művelni úgy, ahogyan azt fiatal korában szerette volna, vagy talál még a családalapítás előtt tervezte is.

A szüleim ketten vannak testvérek, és mi is elég korai gyerekek lettünk, így nagyon sokat voltunk a nagyszülőkkel, nagyon szeretjük őket, rengeteget tanultunk tőlük, és rengeteget meséltek nekünk. Nekem nagypapám mindig azt mondta, hogy még most, fiatalon kezdjek bele azoknak az álmoknak a megvalósításába, amik most őrültségnek tűnnek, mert most még nincs veszteni való, ellenben van rengeteg energia és erő, és nem kell tartani attól, hogy egyszer csak rosszul sül el valami és összedől amit felépítettem, hiszen még fel sem építettem semmit sem. A család mellett erre már nincs lehetőség.

Ezek után mi úgy döntöttünk, hogy az ötödik emeleti lakásból kiköltöztetjük őket valamilyen kisebb földterülettel, kerttel rendelkező családi házba. Ezt maximálisan támogatták a szüleink is, és el is kezdtünk keresgélni. Most már közel egy éve boldogságban élnek lenn vidéken, és a nagypapám eladó kistraktor után kajtat, mivel azért rájött, hogy szép dolog a kert művelése, de segítséggel azért sokkal gyorsabb és egyszerűbb, akár még egy kerti kistraktor segítségével is. Mondanom sem kell, hogy felvettük azzal a céggel a kapcsolatot, akiket megkeresett, és megkértük őket, hogy húzzák a beszerzést a szülinapjáig, és természetesen a gépet mi fogjuk kifizetni és meglepetés lesz számára. Az Odisys csapata nagyon megszerette a nagypapámat és mindenben hatalmas segítő kezet nyújt nekünk. Alig várom hogy átadjuk neki a kistraktort. Biztosan madarat lehet majd fogatni vele.