Okostelefon okosan, avagy lehet-e alacsony összegért magas minőséget kapni?

A legnépszerűbbek azok az olcsó telefonok, amelyeken nem látszik, hogy nem prémium minőségűek. Ha még esetleg a tartós használat közben sem tűnik fel, hogy kifejezetten belépőszintről választottunk, máris megtaláltuk az ideális telefont. A Xiaomi éppen ezt fejlesztette tökélyre, így nagyon olcsón képes jó mobilokat készíteni és még csak attól sem kell tartanunk, hogy annak ellenére, hogy elismert márkáról beszélünk, ez növelné esetlegesen az érte elkért árat.

A Xiaomi tökéletes példája annak, hogy nem kell hatalmas összegeket kiadni egy jól megépített, rendkívül okos és a szükséges szolgáltatásokkal felszerelt telefonért, már belépőszinten is képes a gyártó jó telefon készíteni. A belépőszinten olyan mértékű volt a spórolás, hogy alapvető szolgáltatások hiányoztak ezekből a készülékekből, melyeknek jóformán a telefonáláshoz sem mindig volt elegendő energiájuk, és akkor még nyilván szót sem ejtettünk az FM rádióról, internetezésről, és egyéb, ma már szinte „alap” elvárású alkalmazásokról, amik anno szinte elképzelhetetlenek voltak.

Szerencsére azóta rengeteget fejlődött a technika, a komponensek, így születhetett meg egy ilyen okostelefon. A Xiaomi szerviz épp ezért úgy épül fel, hogy még abban az esetben is, ha esetleg javításra szorul a készülékünk, akkor se kelljen nagy költségekbe vernünk magunkat, hiszen a javítás is gyors, egyszerű.